Напрегнат втори ден се очертава в 48-ото Народно събрание.Днес, точно в

...
Напрегнат втори ден се очертава в 48-ото Народно събрание.Днес, точно в
Коментари Харесай

Депутатите правят втори опит за избор на председател на парламента

Напрегнат втори ден се обрисува в 48-ото Народно заседание.

Днес, тъкмо в 10:00 ч. депутатите ще се върнат в пленарната зала за второто съвещание след откриването на 48-ото Народно заседание. Вчера то стартира с фалстарт, защото след четири опита, по този начин и не се стигна до консенсус сред партиите, гласоподаване и избор на ръководител на Народното събрание.

При първата процедура за избор номинациите бяха четири – Росен Желязков (ГЕРБ-СДС), Никола Минчев (ПП), Кристиан Вигенин („ Българска социалистическа партия за България “) и Петър Петров („ Възраждане “).

Нито един от тях не съумя да събере нужното съгласно разпоредбите болшинство, с цел да бъде определен ръководител от първия път. При балотаж сред Желязков и Минчев също не се стигна до резултат.

Последва спиране, в което депутатите да уточнят процедурата. След обновяване на съвещанието още веднъж се одобриха процедурните правила и пристъпиха към втора процедура за избор на ръководител, в която беше препоръчана и пета кандидатура - на Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

И при втората процедура не беше определен нито един от петимата претенденти за ръководител на 48-ото Народното събрание, напомня " Дарик ".

 Росен Желязков (ГЕРБ-СДС) и Никола Минчев (ПП) още веднъж отидоха на балотаж, само че до избор на ръководител по този начин и не се стигна.

От " Демократична България " предложиха да се реализира единодушие за ротация сред номинациите на двете най-големи политически сили.

 ГЕРБ поддържаха предлагането, отправено от Христо Иванов, като обявиха, че са подготвени на взаимни отстъпки.

От „ Продължаваме Промяната “, обаче, изрично отхвърлиха и обявиха, че това би било неефективно. Дори показаха, че оттеглят кандидатурата на Никола Минчев за ръководител на Народното събрание.

„ Ние ще бъдем градивна съпротива. Няма да подкрепим ГЕРБ, само че няма да пречим с в допълнение утежняване на този основен миг за България “, сподели съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР